Nagłówek bloga goodplacewarsaw

…bezkarnego rozpasania (Big Adriano)

Big Adriano niewiele ma wspólnego z włoskim daniem na cienkim cieście drożdżowym, przyprószonym dodatkami i zapieczonym pod warstwą sera. To raczej amerykański kuzyn, który wjeżdżając do garażu swoim monster truckiem, rozwala przy okazji połowę podjazdu, a my zamiast się złościć, kiwamy głową z uśmiechem.

Deep dish pizza pochodzi z Chicago, a swoją nazwę zawdzięcza głębokiej patelni, na której jest pieczona. Dzięki temu zabiegowi brzeg jest bardzo szeroki (głęboki), przypominając bardziej potężny, wypełniony po brzegi nadzieniem placek. I właśnie na to się decyduję, choć nie byłem przygotowany na czekanie – około godziny na wypieczenie największych rozmiarów pizzy! Na szczęście są tu dobre drinki, doskonale pasujące do zabijania czasu gry planszowe i przyjemne dla oka wnętrze.

Big Meat (63,95PLN) w rozmiarze dużym, to według menu porcja dla 3-4 osób, znając swoje możliwości myślałem, że we dwoje damy jej radę. Zawartość kiełbasy, bekonu, szynki i pepperoni okazała się bardziej, niż satysfakcjonująca i sycąca, a połowa pizzy wróciła ze mną do domu (po odgrzaniu wciąż pyszna). Niebywałe! Do tego ciągnący się ser i gęsty sos pomidorowy…

Pizza u Wielkiego Adiego jest pyszna, jest też okropnie kaloryczna i ciężka, ale hej – nie zawsze ma się ochotę na rukolę z pomidorkami koktajlowymi, prawda? Podstawą jest wiedzieć czego się chce i się nie oszukiwać, nie udawać. Tu nic nie jest udawane, a smak prawdziwie amerykański, popycha nas do coraz to większego, bezkarnego rozpasania. Tak trzymać!

Big Adriano
Strona: www.bigadriano.pl
Adres: Dzieci Warszawy 27a, Ursus
Godziny otwarcia:
Ndz-Czw 12:00-22:00
Pt-Sob 12:00-24:00
Numer telefonu: +48 503 503 507

Big Adriano Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *