Zaznacz stronę

Minął już dłuższy czas, od kiedy ostatnio opisywałem burgerownię, dlatego czas najwyższy wrócić do jednego z moich ulubionych zajęć, czyli wcinania bułek z wołowiną! Na pierwszy ogień po wakacyjnej przerwie poszedł foodtruck, który do końca streetfoodem nie jest – a to za sprawą położenia w sercu miasta, to jest na skrzyżowaniu Kruczej i Pięknej, oraz cen odbiegających od „ulicznego” zakresu.

Era Burgera

Na trudnodostępnej wysepce pośrodku miasta znajdują się dwie budki – z burgerami, druga z kawą. Ponieważ głód ściskał żelazną obręczą mój żołądek, wybieram się do Ery Burgera, gdzie przesympatyczna właścicielka pomaga mi i mojej towarzyszce wybrać odpowiednie pozycje z menu. Końcowo decyduje się na Blue Cheesie, a ona na BBQ. Na zamówienie czekamy w małym ogródku za przyczepą.

Era Burgera

Jeśli miałbym oceniać same burgery, lokal wypadłby świetnie: dobra bułka występująca w dwóch odmianach (wybrałem wersję z suszonym pomidorem), wysokiej jakości wołowina (170gr) i spora ilość dodatków sprawiają, że jest satysfakcjonujący i sycący. Dodatki w postaci lazura w Blue Cheesie, oraz bekonu i sosu w BBQ zdecydowanie nadają indywidualny charakter. A czego więcej chcieć można od burgera? Niczego, za to już po burgerowni można oczekiwać więcej, zwłaszcza jeśli cena za dwa burgery wyniosła niemal pięćdziesiąt złotych. Podawane na plastikowej tacce z odrobiną frytek i colesławem, nie mogą stawać w szranki z restauracyjnym standardem podania. Nawet widelco-nóż jest bardziej do ozdoby, niż do pomocy w jedzeniu.

Era Burgera

Era Burgera to smaczne burgery w restauracyjnych cenach, jednak bez restauracyjnego zaplecza. Jeśli pierwszy plus przeważy drugi minus – macie swoje miejsce.

Era Burgera

Adres: Piękna/Krucza
Godziny otwarcia:pon. – czw.: 11:00 – 22:00
piąt.: 11:00 – 00:00
sob.: 13:00 – 00:00
Strona:FB

Era Burgera

Share This

Share This

Share this post with your friends!