Gdybym był Tumblr Girl… (Pizza Boyz)

Jem, bywam, opisuję. Food porn.

Gdybym był Tumblr Girl… (Pizza Boyz)

Marketingowy geniusz zaplanował Pizza Boyz. Gdybym był Tumblr Girl, moje potargane spodnie i Adidasy Superstar czułyby się jak w niebie… No dobrze, nie żartujmy już sobie, bo koncept lokalu jest spójny i bardzo atrakcyjny. Od ociekającego serem logo (czy tylko mi kojarzy się z „The Simpsons”?), przez #foodporn w social media, po przemiłą obsługę. Strzał w dziesiątkę – szkoda jedynie, że pizzę mają słabą.

Gdybym był Tumblr Girl... (Pizza Boyz)

Lokal jest malutki, acz znajomy – to tu niedawno funkcjonował sklep z pięknie kolorowymi pączkami. Estetyka zachowana, choć profil zmienił się na pizzowy, wszystko oczywiście w wersji „na wynos”. W menu bardzo kuszące i pobudzające fantazję pozycje: pizza z frytkami (próbowałem na jakimś festiwalu w lato, nieszczególnie podeszła, ale zrzuciłem to na ogólną jakość festiwalowego żarcia), z mac & cheese czy z chilli con carne. Wszystkie w cenie dwudziestuparu złotych, wszystkie o średnicy 30cm, wszystkie potrafią się bardzo ładnie prezentować na zdjęciach (może jednak wspomnienie Tumblr Girls nie było głupie…).

Gdybym był Tumblr Girl... (Pizza Boyz)

Podczas ostatniej wizyty spróbowałem Kurczak BBQ (27PLN). Ser cheddar bardzo dobry, jednak reszta w najlepszym razie przeciętna, nie mówiąc o czasie oczekiwania – parę minut. Pytanie: czy mam do czynienia z pizzą robioną od podstaw, czy raczej odgrzewanym produktem? Zasadniczo nie miałbym z tym problemu, gdyby był to fast food w fast foodowej cenie – niestety, tu spotykamy ceny restauracyjne.

Gdybym był Tumblr Girl... (Pizza Boyz)

Krótko podsumowując: jestem rozczarowany, ale nie zaskoczony. Coś takiego, jak pizza z frytkami i tak brzmiało zbyt dobrze, żeby być prawdziwe (prawdziwie dobre).

Pizza Boyz
Strona: FB
Adres: Solec 103
Godziny otwarcia: 12:00 – 21:00
Numer telefonu: 577 537 189

Pizza Boyz Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Gdybym był Tumblr Girl... (Pizza Boyz)

 

2 komentarze

  1. Cześć!

    Dziękujemy za recenzję!
    Chcielibyśmy sprostować kilka kwestii. Po pierwsze naszą pizzę wytwarzamy samodzielnie – od początku do końca. Ciasto robimy sami i jest to kilkuetapowy i długi proces. Ciasto po wyrobieniu leżakuje, następnie jest układane w foremkach, gdzie leżakuje drugi raz. Przed podaniem pizzy formujemy ciasto nadając mu ranty. Pizza jest robiona dopiero po złożeniu zamówienia, w piecu spędza 7-8 minut – niemożliwe więc, że dostałeś pizzę po kilku minutach. Średni czas oczekiwania to około 10-12 minut – w zależności od rodzaju pizzy i aktualnego ruchu.
    Wszystkie sosy – czyli chili con carne, sos BBQ – który jadłeś, sos serowy, sos pomidorowy i salsę mango przygotowujemy CODZIENNIE sami. Nie używamy gotowych sosów, a do ich produkcji używamy bardzo dobrych składników, dlatego food cost naszych pizz jest wyższy niż w innych pizzeriach.

    W związku z powyższym czujemy się pokrzywdzeni Twoją recenzją, która może wprowadzać naszych klientów w błąd – zwłaszcza jeśli chodzi o podgrzewanie gotowych pizz, co jest absolutną nieprawdą. Prosimy o edycję recenzji na Twoim blogu, oraz na Zomato.

    Zapraszamy ponownie, bardzo chętnie opowiemy Ci o procesie powstawania naszej pizzy, co na przyszłość może poskutkuje bardziej rzetelną recenzją.

    • Hej,

      dzięki za odpowiedź i zaproszenie – z chęcią się wybiorę i dowiem o Was więcej.

      Co do czasu oczekiwania w trakcie mojej wizyty – był wyjątkowo krótki, stąd moje wątpliwości. Co do recenzji mogę dodać edit, że poinformowaliście mnie o tym, że pizza jest wytwarzana dłużej.

      Co do „rzetelności” i innych obiekcji recenzyjnych, tekst o tym napisałem dwa lata temu:
      http://www.goodplacewarsaw.pl/artykul/recenzja-sztuka-niesprawiedliwa/

      Natomiast nie mam problemu z weryfikacją – jeśli wpadnę i będzie super, z pewnością nie zawaham się o tym napisać!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.