Pasta z makreli

Jem, bywam, opisuję. Food porn.

Pasta z makreli

Pasta z makreli

Składniki:

1 duża wędzona makrela,

10 dag startego żółtego sera,

1 cebula dymka ze szczypiorem,

2 ogórki kiszone,

5 łyżek majonezu,

sól, pieprz.

Opcjonalnie 1 lyżka twarogu.

Przygotowanie:

Makrele obrać ze skóry i ości, włożyć do miski, rozdrobnić widelcem. Pokroić drobno szczypiorek oraz ogórki w kostkę, wrzucić do miski. Dorzucić starty żółty ser, oraz łyżkę twarogu (opcjonalnie). Wymieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku.

Dodać majonez i wymieszać. Gotową pastę podawać na krakersach lub ze świeża bułką. Pastę najlepiej zjeść tego samego dnia.

Smacznego,

Agata

 Pasta z makreli

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.