Zaznacz stronę

Za każdym razem, gdy jestem w pobliżu ulicy kolejowej, chętnie odwiedzam Bydło i Powidło, jedną z lepszych restauracji mięsnych w Warszawie. Bydło i Poidło, czyli restauracja-córka, wzbogacona o ścianę alkoholowych napitków, od pierwszego wejrzenia zdobyła moje serce. Design tego miejsca jest wprost i-d-e-a-l-n-y! Pomimo wszystkiego, to nie oczami jem, a buzią, więc z osądem poczekam do końca wpisu.

 

Bydło i Poidło stół

 

 

Poidło

 

Kanapy w krowią łatę, ciemnobrązowe stoły z jednym wyjątkowym, godnym Ostatniej wieczerzy na środku, bar z zielonych kafli, ściana skrzynek z winem, oraz rzeźniczymi schematami krów na ścianach. Fuzja nowoczesności z tradycją, starej Ameryki z Polską – efekt bardzo smaczny.

 

Bydło i Poidło

 

Bydło i Poidło burger

 

Przyszedłem tu z zamiarem zjedzenia burgera, i tak ja wybrałem Guacamole&mango, moja towarzyszka zdecydowała się na Bacon BBQ, jako dodatek wzięliśmy frytki i sos powidłowy – agrest z imbirem. Plusów było sporo: na moim domowe guacamole z mango, dwie papryczki pepperoni, na Baconie świetny boczek, oba miały doskonały stopień wysmażenia. Znalazły się też minusy: frytki miękkie, jakby rozgotowane w tłuszczu, zamiast sosu BBQ – powidła, w G&m brak zdecydowanego smaku, połączenie kilku sosów „z różnych parafii”. Zachwytu nie stwierdzono.

 

Bydło i Poidło frytasy

 

 

Bydło i Poidło zdaje się być miejscem świetnym wizualnie i nieco gorszym kulinarnie. Gdyby nie porównanie do Bydła i Powidła, pewnie oceniłbym tutejszą kuchnię, jako wymagającą drobnych poprawek. Niestety, co widziane nie może zostać odwidziane, i tym samym liczę, że młodzieniec poduczy się u starszego brata, a póki co będę nadkładał drogi na Kolejową. I nie przekona mnie nawet ściana alkoholu.

 

Adres: Krucza 16/22, Warszawa

Godz. otwarcia:

Pon. – czw.: 12:00 – 23:00

Pt.: 12:00 – 00:00

Sob.: 13:00 – 00:00

Nd.: 13:00 – 22:00

Telefon: 22 434 22 16

Strona internetowa:

http://www.bydloipoidlo.com/

Facebook

 

Bydło i Poidło Karta


Bydło i Poidło wnętrze



Bydło i Poidło

 

Bydło i Poidło lokal

 

 

 

 

 

 

Share This

Share This

Share this post with your friends!