Zaznacz stronę

Hype – A fad. A clever marketing strategy which a product is advertized as the thing everyone must have, to the point where people begin to feel they need to consume it. (Urban Dictionary)

Diner 55 znajduje się na jednej z najmodniejszych obecnie ulic w Warszawie – na Parkingowej, serwuje dania trzech znanych marek Mr.Pancake, Ricos Tacos i Pan Burger, a wieczorami ożywa, zmieniając się w klub. To właśnie jest polska definicja hype (już nie cool, trendi czy spoko, ale koncept zbliżony).

Gdybym miał scharakteryzować kuchnię w Diner 55, nazwałbym ją festiwalem rozpusty. Bezwstydne kalorie, podane w bardzo smaczny sposób. Wybrałem zestaw: burgera i pikantną zupą z wołowiny, moja towarzyszka zdecydowała się na tacosy z tymże samym mięsem. W planach był milkshake z oreo na deser, ale porcje okazały się tak duże, że nie bylibyśmy w stanie go zmieścić (pomimo naszych sporych możliwości). Zupa prawdziwie ostra, z wkładką wołową, makaronem sojowym i cukinią, porządnie przeczyściła moje drogi oddechowe. Tacosy bardziej niż poprawne, choć w rozmiarze mniejszym, niż jestem do tego przyzwyczajony, podane były ze świetną salsą pomidorową. Burger miał jednego minusa – był zbyt mocno wysmażony, jednak nadrabiał dobrą bułką oraz dodatkami w postaci wkładki z bekonu, jajek i ciągnącego się sera. Na boku nachosy z dwoma sosami – żyć, nie umierać!

Diner 55 to młoda, zamerykanizowana kuchnia, która ujmuje mnie swoją radosną przesadą. Ceny są przystępne, lokal – pomimo braku dziennego światła – atrakcyjny, a jedzenie smaczne. Na pewno tu wrócę!

Diner 55 menu Diner 55 bar Diner 55 parówa Diner 55 pikantna zupa z wołowiny Diner 55 taco wołowe Diner 55 Diner 55 burgerotron Diner 55 wejście

Share This

Share This

Share this post with your friends!