Dobrze jest być złym (Evil)

Jem, bywam, opisuję. Food porn.

Dobrze jest być złym (Evil)

Z Evilem poznałem się w bardzo przyjemny i nietypowy sposób. Z okazji premiery strusia (tak!) w ich karcie, zaproszono media na degustację, o czym napisałem już na FB:

Struś okazał się absolutnie nie przypominać drobiu, bliżej mu było do polędwicy wołowej, co oczywiście mi się spodobało. Spodobało w takim stopniu, że teraz, wracając do Evila zamówiłem zboczonego strusia, czyli wcześniej wspomniane mięso owinięte w boczek i podane ze śliwką, smażo. Prosty patent, a poza oczywistym walorem smakowym, pozwala co mniej odważnym mięsożercom „oswoić” sobie nowość.

Tak właściwie powinienem zacząć od tatara, bo to on poszedł na pierwszy ogień. Czy raczej jedyny nie poszedł na ogień, jako że to danie nie wymagało obróbki cieplnej. A e Evilu ma co grzać! Poza zwykłymi płytami i patelniami, znajduje się tu opalany węglem piec Josper, który pozwala na osiągnięcie niesamowicie wysokich temperatur (wstawiać do knajpy można go tylko za zgodą Straży Pożarnej). Ale o efektach pracy z piecem później, teraz zachwycać się zamierzam tatarem. Boski! Jeśli jest jedna rzecz, za którą cenię dania tatarskie, to dzika świeżość, która ma zdolność do pobudzenia apetytu. Takim właśnie jest tatar tutaj, co rzuca wyzwanie królowi warszawskich tatarów z Wody Ognistej.

Moment, na który wszyscy czekaliśmy, czyli stek! Była grana polędwica wołowa i rostbef. I choć polędwica była idealna (a i jest droższa!), ja wolę tłustszy rostbef. W końcu tłuszcz jest nośnikiem smaku! Pięknie sezonowane mięso spożywałem niemal w slow motion, doskonale rozumiejąc fenomen tego miejsca. Aromat! Niepowtarzalne, zwłaszcza przy samej kości.

Evil pojawił się znikąd (a konkretniej, to ze Szczecina) i zajął mocne miejsce w moim mięsnolubnym serduszku. Są tu nawet syte śniadania, które do połowy listopada można dostać w promocyjnej cenie (2 za 1). Warto też pogadać z Timim, rockowym szefem kuchni, założycielem marki i mastermindem za jej rozwojem (złym geniuszem, hehe). Gość jest bardzo kontaktowy i z chęcią odpowiada na wszystkie pytania dotyczące miejsca i mięsa!

Evil Steakhouse


Świętokrzyska 3
Warszawa

+48 535 028 181
.
FB
pon-sb
ndz
08:00-23:00
08:00-21:00
SteakHouse EVIL Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.