Zaznacz stronę

Koktajl Bobasa / World Class Cocktail Festival

 Z okazji nowej edycji święta kutury koktajlowej – World Class Cocktail Festival w dniach 23.09 – 04.10, mam dla Was przepis na wyjątkowy koktajl, którego autorem jest nagradzany i ceniony barman Maciej „Bobas” Mazur.

Koktajl Bobasa

Wsyp lód do swojego ulubionego szkła (może to być np. kieliszek do wina). Wstrząśnij buteleczką ze swoim kordiałem, a następnie połącz ją z wódką Ciroc White Grape. Uzupełnij słodkim wermutem. Dla lepszego efektu, udekoruj sezonowymi owocami.

Kordiał brzoskwinia i miód

250g brzoskwiń

100g miodu

50g cukru białego

200g wody

(złoty brokat jadalny – opcjonalnie)

Wszystko razem zblenduj do połączenia składników i rozpuszczenia składników, następnie przecedź.

Połącz w proporcjach 2:1 z sokiem z cytryny (2 części syropu, 1 cześć soku z cytryny), dodaj odrobinę soli i gotowe!

^

Ciroc White Grape

Ciroc White Grape to smakowa wódka winogronowa, której charakterystyczny aromat sprawia, że jest niesamowicie pijalna.

^

Biały słodki wermut

Sam wykorzystałem Martini Bianco, jednak dowolny słodki, biały wermut się nada.

^

Kordiał z brzoskwiń z miodem i solą

Kordiał autorstwa Bobasa, może się przydać i w innych koktajlach. Przepis podaję po lewej stronie.

0 komentarzy

Wyślij komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Share This

Share This

Share this post with your friends!